Naši karatisti na pobedničkom postolju

Naši karatisti na pobedničkom postolju

Minuli vikend bio je uspešan za karatiste našeg kluba. Naime, 1. i 2. marta održani su veliki regionali turniri međunarodnog karaktera koji su okupili brojne kvalitetne takmičare. Glavni grad Mađarske bio je domaćin Tatami Cup-a na koji je otišla naša najmlađa ekspedicija predvođena trenerom Miroslavom Milovanovićem. Preko 800 takmičara u kata i kumite konkurenciji razlog su više da se radujemo dvema medaljama koje su nam doneli Relja Rakonjac u kategoriji KATE i Varja Topalović u borbama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Relja je na putu do finala ubedljivo savladao četiri protivnika, ali je njegov suparnik, majstorskom katom u meču za zlatnu medalju ipak bio bolji. Relja se na pobedničkom postolju oktio srebrnom medaljom, dok je Varja u konkurenciji juniorki zauzela 3. mesto. Treba reći i to da su naši karatisti doprineli ukupnom plasmanu Beogradskog karate saveza koji je je u generalnom zbrajanju rezultata zauzeo 1. mesto između brojnih timova, predstavnika 16 evropskih zemalja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drugog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini, tačnije u Tuzli, na Tuzla Open-u nastupila je reprezentacija BKS-a sastavljena od kadeta, juniora i seniora. Na ovom takmičenju koje je okupilo oko 650 takmičara iz regiona naši karatisti osvojili su 16 odličja, a među njima je i predstavnik kk „Čukarica“ Kesić Miloš koji se odličnim borbama plasirao na 3. mesto.